Clicky

20150107

{hier de naam van uw .nl domein}.be domein kopen voordat deze gekaapt wordt?

Zie ook deze link of deze (Googled) link.

Het bedrijf TIPO (KvK) is een eenmansbedrijf van Tim Busser (T. K. H. Busscher, een 25 jarige Groninger uit Haren volgens KvK) samen met meer dan 130 andere bedrijven geregistreerd op adres Zekeringstraat 17 A, 1014 BM Amsterdam, telefoonnummer: 020-2170470/0202170470. Het adres is van OfficePlus, een "bedrijfverzamelgebouw". M.a.w. een post adres voor B.V.'s.

Tipo werkt exact zoals beschreven in bovenstaande link en ze proberen d.m.v. een glad praatje Internet domeinnamen aan te smeren.

Advies: gauw de hoorn er op gooien. Grote kans dat je nooit meer wat van ze hoort...


8 comments :

 1. Zojuist ook gebeld door deze toko, ik heb van onze klantenservice dit nummer doorgekregen: 0202170470 met inderdaad bovenstaand bericht.
  Ik ben blij dat ik dit artikel heb gevonden zodat ik zeker weet dat we er niets mee hoeven te doen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da's de reden dat ik expliciet de telefoonnummers weergegeven heb. Dat maakt het zoeken makkelijker. Je kan helpen door dit artikel te linken in social media. Het wordt dan beter door Google weergegeven in zoekresultaten.

   Delete
 2. Zonet ook gebeld door dit bedrijf. Ik wist niet dat ze bestonden, had er nog nooit van gehoord. Maar ik had wel een onderbuikgevoel, of te wel mijn intuïtie liet van zich horen. Omdat het bedrijf mij vertelde dat de domeinnaam vast werd gehouden, kon ik hem niet registreren. Dus terwijl ik aan de phone zit met dit bedrijf, heb ik de domeinnaam waar ze het over hadden, gelijk geregistreerd bij mijn eigen hosting. En dat ging gewoon.
  Toen ik hem vertelde dat ik dit had gedaan, werd het even stil aan de andere kant van de lijn. Dus ja, niet erg hoor, dat ik er nu een domeinnaam bij heb (zat er ooit weleens aan te denken om die naam te registreren omdat het mijn praktijknaam is) maar dat men zo brutaal kan zijn. Bah!

  ReplyDelete
 3. Vandaag ook gebeld door dit bedrijf (ene Maikel van der Heijden). Ze stelde zich voor als IPM Services. Naam van de websites: www.ipm-services.nl (pas paar weken online!) en www.trademark-office.org. Mailadres: info@trademark-office.org. Tel. 085-1118801. Doel van het gesprek was het verkopen van een extensie van onze bedrijfsnaam. Kosten; 29,75 per mnd, maar wel even tekenen voor 10 of 15 jaar contract (dus min. €3570,-!). Mondeling akkoord was voldoende en we moesten binnen een dag reageren.. Gegoogled en vond al snel op internet dat dit fraude is. Melding gedaan bij https://www.fraudehelpdesk.nl. Trap er niet in!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ik denk niet dat het "fraude" is. Als jij een transactie met hen doet is dat jouw probleem (aan het einde van de dag). Het is een eenmanszaak van ene Tim Klaas Hendrik Busscher, 25 jaar en hij woont (zogenaamd) op de Rijksstraatweg 160 A, 9752BN Haren. Op dat adres staat echter een winkel (https://goo.gl/maps/fQvdgcYgsFq) dus dat zal wel van z'n ouders of zo zijn die erboven wonen.
   Het enige wat we kunnen doen is zoveel mogelijk publiceren, inclusief telefoon nummers (hij is blijkbaar overgestapt op VoIP).

   Delete
 4. Vandaag ook gebeld door dit bedrijf door Ard Klaassen via 020-2209042. Ik had er gelijk een naar onderbuikgevoel over. Oplichters dus.

  ReplyDelete
 5. Ze zijn nog steeds actief, vandaag ook gebeld door "Alex de Wit" - nummer onderdrukt. Ik ben er niet ingetrapt en vroeg me hem terug te bellen en gaf tel nr 0202209042

  ReplyDelete
  Replies
  1. Zie: http://beaukey.blogspot.nl/2016/10/telemarketeer-afkletser.html

   Delete

Real Time Web Analytics