Clicky

20111028

Telemarketeer afkletser met de Fritz!box

Wie zit er te wachten om, meestal tijdens het avondeten, opgebeld te worden door een telemarketeer met "...een fantastisch aanbod wat ik u mag doen!"? Uberhaupt mensen die zonder nummerherkenning bellen zijn irritant. Gelukkig heeft de Fritz!box daar een probate remedie op: "Call Diversion".

Hoe werkt het? De Fritz!box kan binnenkomende telefoontjes scannen op het nummer dat belt. Als dat nummer niet bekend is (de beller heeft nummerherkenning uit staan) vindt de Fritz!box dat een "Unknown" nummer. Daar kunnen we wat mee.

Een andere functie van de Fritz!box is antwoordapparaat. Het antwoordapparaat heeft de mogelijkheid om een gesproken bericht te versturen, bijvoorbeeld als de telefoon niet beantwoord wordt, en eventueel een gesproken bericht van de beller op te nemen.

Door nu alleen gebruik te maken van de melding aan de beller en geen gebruik te maken van het antwoordapparaat kunnen we iedereen die zonder nummerherkenning belt alleen een gesproken melding geven en daarna de verbinding verbreken. Ziehier: de telemarketeer afkletser!

Fritz!box configuratie:

1. Maak in "Telephony Devices" een antwoordapparaat aan:





2. Maak voor elke telefoonnummer waarop je niet lastig gevallen wilt worden een "Call Diversion" aan:



3. Pas het gesproken bericht aan door ##600 te bellen. Geef bijvoorbeeld het advies om je mobiel te bellen of een emailtje te sturen. Bellers die je kennen hebben waarschijnlijk je mobiele nummers of je emailadres. Telemarketeers zijn afgekletst...!

No comments :

Post a Comment

Real Time Web Analytics